پکیج تصفیه فاضلابفاضلاب شهرک های صنعتی در واقع یک جریان ترکیبی از پساب خروجی و آلاینده های گوناگونی است که متناسب با وضعیت هر صنعت به داخل شبکه ی لوله کشی فاضلاب شهرک صنعتی جاری گشته و به سمت تصفیه خانه هدایت می گردد .تصفیه فاضلاب شهرک صنعتی
ممکن است برخی صنایع ، آلودگی کمتری داشته باشند ولی طراحی فرآیند تصفیه فاضلاب در شهرک صنعتی می باید به شکل جامع تری بوده و احتمال هر گونه آلودگی را بدهد .
1- آشغالگیر در پکیج تصفیه فاضلاب:
آشغالگیر یا بصورت دستی و یا بصورت مکانیکی می باید در ورودی هر تصفیه خانه استقرار یابد و ذرات جامد درشت و ریز بالاتر از یک سانتی متر در آن ها گرفته شوند .
2- پمپاژ فاضلاب خام در پکیج تصفیه فاضلاب :
فاضلاب خام با پمپ های مستغرق پروانه باز می باید تا ارتفاع مناسب که مخازن اصلی تصفیه کننده ی فاضلاب استقرار یافته اند هدایت شود .
قدرت الکتروموتور و ظرفیت آبدهی متناسب با حجم فاضلاب قابل محاسبه خواهند بود .
3- دانه گیری و چربی گیری در پکیج تصفیه فاضلاب :
دانه گیری و چربی گیری در پساب بعضی صنایع از مشکلات اساسی به شمار می روند . دیده شده که مواد جامدی مثل پوست سیب زمینی از آشغالگیرهای ورودی عبور کرده و توسط پمپاژ انتقال یافته است و چنانچه واحد دانه گیری نباشد نمی توان آن ها را جداسازی نمود . این واحد معمولاً بصوت مخازن با سطوح شیبدار طراحی می گردد . دانه ها و پوسته های مشابه در قسمت عمیق این حوضچه جداسازی و قابل تخلیه خواهند بود .
پساب های حاوی چربی و روغن نیز در صنایع به وفور تولید می گردند و می باید در یک حوضچه ی جداگانه جداسازی و از پساب خارج شوند .
4- حوضچه ی متعادل کننده جریان در پکیج تصفیه فاضلاب :
وضعیت کیفی جریان فاضلاب در داخل حوضچه ی متعادل ساز یکنواخت و از نظر pHتنظیم می گردد .
تصفیه فاضلاب در شهرک صنعتی بسیار حائز اهمیت است چون کارخانجات دارای شرایط کیفی متفاوتی می باشند .
5-حوضچه های بی هوازی در پکیج تصفیه فاضلاب :
بدلیل بالا بودن COD یا آلودگی های شیمیایی در فاضلاب های صنعتی وجود حوضچه های بیهوازی ضرورت دارد . درصد بالایی از آلودگی CODدر حدود 70 درصد در این حوضچه ها قابل کاهش می باشند .
انتخاب روش تصفیه ی بی هوازی ، بستگی به پارامترهای مختلفی دارد که طراح مد نظر خود قرار می دهد .
6- حوضچه هوادهی در پکیج تصفیه فاضلاب :
هوادهی به فاضلاب نه تنها در تصفیه فاضلاب انسانی بلکه در تصفیه فاضلاب صنعتی نیز نقش مهمی در تصفیه فاضلاب و کاهش بار آلودگی ایفا می نماید .
انتخاب نوع هوادهی معمولاً بصورت هوادهی عمقی با استفاده از بلوئر ، لوله کشی هوا و دیفیوزرهای بشقابی می باشد .
امکان اضافه کردن مدیا بصورت معلق یا ثابت برای افزایش راندمان در حوضچه های هوادهی وجود دارد .
رشد میکروارگانیسم ها بر روی صفحات پلیمری یا بر روی مدیاهای معلق ، از شوک بار آلی و شوک هیدرولیکی ورودی جلوگیری می کند .
7- حوضچه ی ته نشینی در پکیج تصفیه فاضلاب :
آنچه در مراحل قبل انجام شد به لخته سازی و انعقاد مواد معلق موجود در فاضلاب کمک کرده و منجر به متورم شدن و سنگینی لجن در حوضچه ته نشینی خواهد شد . سرریز این حوضچه معمولاً زلال و قابلیت ضد عفونی شدن را خواهد داشت .
8- حوضچه ی کلرزنی در پکیج تصفیه فاضلاب :
تعبیه ی حوضچه کلرزنی و اضافه کردن محلول کلر ، زمان ماند کافی جهت اثر بخشی به پساب را داده و موجب ضدعفونی پساب خروجی می گردد .
این پساب ممکن است برای آبیاری فضای سبز استفاده شود ، لذا درجه ی تزریق کلر می باید حساب شده باشد که به درختان و گیاهان آسیبی وارد نیاید .
9-جمع آوری لجن مازاد در پکیج تصفیه فاضلاب :
در یک فرآیند تصفیه فاضلاب ، بخشی از لجن در خود سیستم به مصرف می رسد چون میکروارگانیسم ها برای رشد خود نیاز به غذا دارند ، ولی حدود یک درصد از کل فاضلاب ، ممکن است به لجن مازاد تبدیل گشته که در حوضچه ی جداگانه ای جمع آوری و حتی ممکن است آبگیری و تبدیل به کود گردد .
شرکت مهندسی فراز تصفیه با طراحی و اجرای پکیج تصفیه فاضلاب در چند شهرک صنعتی ، توانسته محیط زیست بهتری را در آن ها ایجاد و از پساب تصفیه شده در بخش آبیاری فضای سبز آن مناطق ، بهره برداری نماید
ویرایش بوسیله کاربر 1395/10/18 03:53:10 ب.ظ
| دلیل ویرایش: مشخص نشده است