پکیج تصفیه فاضلابروش های تصفیه فاضلاب صنعتی عبارتند از :
1- تصفیه فاضلاب به روش SBR (Sequencing Batch Reactor)
2- تصفیه فاضلاب به روش RBC (Rotating Biological Contactor)
3- تصفیه فاضلاب به روش MBR (Membrane Biological Reactors)
4- تصفیه فاضلاب به روش MBBR (Moving Bed Biofilm Reactors)
5- روش IFAS (Integrated Fixed Film Activated Sludge)
حال در این قسمت به صورت جزئی در مورد هر یک از این روش های تصفیه فاضلاب توضیح داده شده است
1- تصفیه فاضلاب به روش SBR (Sequencing Batch Reactor)
درواقع این روش ترکیب مخازن هوادهي و ته نشيني به صورتی است که فرآيند هاي هوادهي و تهنشيني بهطور متناوب و در زمانهاي متوالي انجام گیرد. درحقیقت با تغییراتی در روش لجن فعال، روش مناسبتری برای تصفیه فاضلاب ایجاد میشود؛ زمانیکه دبی ورودی فاضلاب به سیستم تصفیه ناچیز باشد، ایجاد واحدهاي هوادهي و تهنشيني مجزا و مستقل تنها موجب افزایش هزینه تصفیه فاضلاب میگردد.
2 - تصفیه فاضلاب به روش RBC (Rotating Biological Contactor)
در این روش ميکروارگانيسمها بهجای تعلیق در فاضلاب درحال تصفیه، روی صفحاتی گردان و نیمهمستغرق در فاضلاب رشد و فعالیت میکنند. بنابراین برخلاف روشهای مبتنی بر لجن فعال که ميکروارگانيسمها در فاضلاب درحال تصفیه معلق هستند و مقدار قابل ملاحظهای انرژی صرف عمل هوادهی میشود، میزان انرژی مصرفی در اینن روش کاهش مییابد. پس در شرایطی که هزینه تأمین انرژی مورد نیاز برای تصفیه فاضلاب بالا باشد میتوان از این روش استفاده نمود.
3 - تصفیه فاضلاب به روش MBR (Membrane Biological Reactors)
در روش غشايي (MBR) که امروزه يکي از پیشرفته ترین روشهای تصفيه فاضلاب است، عمل جداسازي ميکروبها توسط غشا انجام ميگیرد. با استفاده از غشاهایی که در درون رآکتوری بيولوژيکي نصب میشوند ديگر نيازي به سیستمهاي ته نشيني و فيلتراسيون نيست و همين غشاها عمل جداسازي لجن از فاضلاب تصفيهشده را انجام ميدهند. استفاده از غشا موجب افزایش بازدهی فرآیند تصفیه فاضلاب در فضاي کم میشود، به گونهای که کيفيت فاضلاب تصفيهشده از استانداردهاي مرجع براي بازیابی فاضلاب تصفیهشده در شبکه آبهاي سطحي نيز بیشتر است.
4 - تصفیه فاضلاب به روش MBBR (Moving Bed Biofilm Reactors)
استفاده از آکنه هايي که در مخزن هوادهي شناور هستند اساس سيستم MBBR را تشکیل داده است. بيوفيلم يا لايه ميکروبي، بر روي آکنههاي غوطه ور رشد کرده و توده بيولوژيکي شناور در محيط فاضلاب را شکل میدهد. همین توده بیولوژیکی است که عمل تجزيه مواد آلي و در نهایت تصفیه فاضلاب را بهعهده دارد. اين روش برای حذف BOD، COD و نيتروژن بسيار مؤثر است.
5 - روش IFAS (Integrated Fixed Film Activated Sludge)
اين روش که ترکيبي از فرآيندهای لجن فعال و MBBR میباشد؛ با کاربرد روش لجن فعال با قابليت انعطافپذيري بسيار زياد در بستر ثابت با مقاومت بالا در مقابل شوک بار آلي و بيولوژيکي فاضلاب، ميتوان راندمان بسيار بالايي را براي اين سيستم فراهم ساخت.