تالار گفتگوی مشاغل برتر
خوش آمدید! برای فعال سازی امکانات لطفا ورود یا ثبت نام.

توجه

Icon
Error

maya2015 Offline
#1 ارسال شده : 1396/05/13 10:22:13 ب.ظ
maya2015

رتبه: Advanced Member

گروه ها: Registered
ارسالها: 133



سمعک ها دسته بندی های مختلفی دارند. با این حال وقتی صحبت از «انواع سمعک» می شود، باید توجه داشت که به طور کلی صحبت در مورد یکی از موارد زیر است

انواع سمعک از نظر تکنولوژی ساخت (در همین مقاله این مورد را می خواهیم)
انواع سمعک از نظر شکل ظاهری (در همین مقاله این مورد را می خواهیم)
انواع سمعک از نظر نوع مارک یا برند سمعک

۱- انواع سمعک از نظر تکنولوژی ساخت و یا نوع مدار

همان گونه که گفتیم، بعضا سمعک ها را از نظر تکنولوژی ساخت و یا نوع مدار طبقه بندی می کنند. تکنولوژی اخیر سمعک ها بیشتر گرایش به دو نوع سمعک دیجیتال و سمعک هوشمند دیجیتال دارد. به طور کلی اگر بخواهیم، سمعک را از نظر تکنولوژی دسته بندی کنیم، موارد زیر حائز اهمیت خواهند بود:

سمعک آنالوگ (Analog)
سمعک قابل برنامه ریزی (Programmable)
سمعک دیجیتال (Digital)
سمعک هوشمند (Intelligent)
سمعک بلوتوث دار (Wireless)

الف) سمعک آنالوگ (Analog)
ساده ترین نوع سمعک است. این سمعک امواج صوتی را به سیگنال های الکتریکی تبدیل می کند. در مرحله بعد، این سیگنال ها به آمپلی فایر ارسال می گردد. این نوع سمعک دارای امکان تنظیم صدا و همچنین کنترل زیر و بم بوده و تنها یک برنامه را می توان در آن ها تنظیم نمود.

ب) سمعک قابل برنامه ریزی (Programmable)

این سمعک ها، یک مرتبه پیشرفته تر از سمعک های آنالوگ هستند، چرا که این نوع سمعک ها به وسیله کامپیوتر قابل تنظیم بوده و در آن ها می توان بیش از یک برنامه را تنظیم نمود.

ج) سمعک دیجیتال (Digital)

این سمعک ها، به وسیله کامپیوتر قابل تنظیم هستند. کمی پیش تر، سه بخش اصلی هر سمعک را ذکر نمودیم. این سمعک ها علاوه بر آن سه بخش، دارای بخش مدارات پردازشی نیز هست. این مدارات پردازشی خودشان از تعدادی باند و کانال تشکیل شده اند. حال هرچه پردازشگر سمعک یا همین مدارات پردازشی پیشرفته تر باشند، تعداد این باندها و کانال ها بیشتر خواهد بود. این امر سبب می شود که ادیولوژیست یا همان شنوایی شناس بتواند تنظیمات را برای بیمار بهتر انجام دهد. نتیجه این امر، رضایت بیمار از سمعک خواهد بود.

د) سمعک هوشمند (Intelligent)

این نوع سمعک، یک مرتبه از سمعک دیجیتال پیشرفته تر هستند. در حقیقت اگر بخواهیم دقیق تر بگوییم، سمعک های هوشمند، نوعی سمعک دیجیتال بوده که قابلیت انطباق با شرایط محیط های مختلف شنیداری را دارند. (به زبان ساده یغنی سمعک های هوشمند خودشان سمعک دیجیتال نیز محسوب می شوند. به همین دلیل به این سمعک ها، «سمعک هوشمند دیجیتال» نیز گفته می شود. گاهی برخی می پرسند که «سمعک دیجیتال بهتر است یا سمعک هوشمند؟» در این جا متوجه شدیم که اساسا این سوال اشتباه است چون سمعک هوشمند خود یک نوع سمعک دیجیتال پیشرفته به حساب می آید.)

ویژگی این سمعک ها این است که به دلیل داشتن ردیاب سیگنال گفتار، می توانند گوینده را در محیط اطراف جستجو کرده و صدای او را به صورت فوق العاده ای تقویت نمایند. این سمعک ها، به صورت همزمان صداهای مزاحم محیط اطراف را نیز حذف خواهند نمود.

بیماران استفاده کننده از این نوع سمعک، وضوح صدای فوق العاده ای را احساس کرده و از آن احساس رضایت فوق العاده ای می کنند. تنظیم این گروه سمعک، نیز با کامپیوتر انجام شده و بسته به نوع و مدل سمعک، در کانال ها و باندهای مختلف به صورت عالی قابل تنظیم است.

ه) سمعک بلوتوث دار (Wireless)

سمعک های وایرلس یا همان سمعک های بلوتوث دار، دارای قابلیت شبیه سازی عملکرد گوش طبیعی بوده و از این لحاظ پیشرفته ترین تکنولوژی ساخت سمعک محسوب می گردند. این دسته از سمعک ها، علاوه بر داشتن امتیازات و ویژگی های پیشرفته ترین سمعک ها، قابلیت برخورداری ارتباط همزمان میان دو سمعک در دو گوش را دارند. این بدین معنا است که سمعک های دو گوش شما به قدری پیشرفته هستند که می توانند خودشان با یکدیگر ارتباط برقرار کرده و صدا را به بهترین شکل به مغز شما برسانند.

نکته جالب دیگر این سمعک ها، امکان ارتباط آن ها با تلفن همراه و تلویزیون شما است. به صورتی که شما می توانید از طریق سمعک خود صدا را شنیده و مکالمه کنید. هم چنین می توانید صدای تلویزیون خود را در داخل سمعک خود دریافت کرده و بدین صورت وضوحی بی نظیر از صدا را تجربه نمایید.

انواع سمعک از نظر شکل ظاهری

۱- سمعک پشت گوشی (B.T.E):
انواع سمعک پشت گوشی یا BTE تقریبا شناخته ترین نوع سمعك می باشد. (دقت کنید که BTE مخفف عبارت Behind-The-Ear بوده و به معنای پشت گوش است.)

در این نوع که بسیار متداول نیز می باشد، خود سمعك در قسمت پشتی لاله گوش قرار می گیرد. حال برای گوش شخص بیمار بایستی یک قالب مخصوص تهیه شود. (که ما در کلینیک خود انجام می دهیم.)

این سمعک در داخل گوش خارجی قرار گرفته و به سادگی امواج صدا را به گوش شخص انتقال می دهد. استفاده از این سمعک بسیار ساده بوده و به همین علت برای تمامی گروه های سنتی مناسب است. (همان گونه که گفته ایم هیچ وقت برای استفاده از انواع سمعک زود نیست. پژوهش های اخیر نشان می دهد که فرآیند زبان آموزی نوزاد از ۶ ماهگی آغاز شده و به همین علت بسیار مهم است که نوزاد بهترین سمعک را داشته باشد. در غیر این صورت ممکن است که نوزاد در فرآیند زبان آموزی خود برای یک عمر دچار مشکل شود. برای مطالعه بیش تر در این باره به این لینک فروش سمعک نامرئی مراجعه کنید.)

سمعک پشت گوشی BTE

سمعک پشت گوشی یا BTE برای انواع کم شنوایی از ملایم تا عمیق مناسب است. این مدل قابلیت اتصال به وسایل کمک شنوایی همچون FM را دارا بوده و به همین جهت، بهترین نوع سمعک برای کودکان و اطفال می باشد. چرا که با محیطهایی همچون کلاس درس که از سیستم های تقویت صوت گروهی استفاده می کنند، سازگار است.

انواع سمعک پشت گوشی یا BTE

همان گونه که گفتیم، مخلص کلام (یا همان خلاصه کلام!) این است که رسیور یا دریافت کننده در این نوع سمعک ها در داخل کانال گوش قرار گرفته است. این سمعک نام های اختصاری گوناگونی دارد. هر گاه نام های زیر را شنیدید بدانید که به این نوع اشاره دارند:

سمعک پشت گوشی یا Behind-The-Ear به صورت اختصاری (BTE)
سمعک رسیور در گوش یا Receiver In The Earبه صورت اختصاری (RITE)
سمعک رسیور در کانالReceiver In The Canal به دو صورت اختصاری (RIC or RITC)
سمعک Canal Receiver Technology به صورت اختصاری (CRT)

گسترش تکنولوژی و پیشرفته شدن سمعک پشت گوشی

گسترش دانش و پیشرفت تکنولوژی، روز به روز سمعک ها را متحول می کند. البته که تکنولوژی در مورد مدل های پشت گوشی سبب پدید آمدن سمعكی به نام فیتینگ گوش باز و رسیور در مجرای گوش شده است.

سمعک های فیتینگ گوش باز (open fitting) و یا رسیور در مجرای گوش (Receiver in The Canal) امروزه بسیار متداول شده اند. اما این سمعک ها چه ویژگی خاصی دارند؟

پاسخ این است که این گروه، یک نوع سمعک پشت گوشی بسیار ظریف بوده و دیده نمی شوند. (سمعک نامرئی) این سمعک ها به قدری خوب در پشت لاله گوش خود را جای می دهند که حتی کم تر از مدل های داخل گوشی قابل رویت هستند.

سمعک OpenFit

در مدل سمعک های Open Fitting مکانیزم انتقال صدا دقیقا مانند مدل های پشت گوشی مرسوم است. در مقابل در سمعك های رسیور در مجرای گوش (Receiver in The Canal) یا به صورت مخفف RIC صدا از طریق یک لوله خیلی خیلی نازک به صورت امواج الکتریکی به رسیور داخل گوش منتقل می گردد. این رسیور امواج صوتی را به پرده گوش می رساند. به همین جهت این سمعک های RIC کیفیت صدای بهتری داشته و درک گفتار را افزایش می دهند. مدل های RIC بسیار محبوب بوده و خریداران آن پس از سالها از آن ها راضی هستند.

سمعک نامرئی Canal Receiver Technology
نکته جالب دیگر در مورد این سمعك ها این است که برای فرکانس های بالا بسیار مناسب بوده و به افراد امکان استفاده حداکثر از باقی مانده شنوایی طبیعی را می دهد. بیماران در مورد این مدل صدایی بلند و رسا، واضح و بدون اعوجاج را گزارش می کنند.

آنالیز میزان نامرئی بودن سمعک پشت گوشی یا BTE

آنالیز میزان نامرئی بودن سمعک پشت گوشی یا BTE (قسمت های کم رنگ دیده نمی شوند.)
همان گونه که می بینید این سمعک ها از لحاظ نامرئی بودن نیز بسیار قابل قبول هستند.

نقاط قوت و ضعف سمعک پشت گوشی
نقاط قوت: راحتی، به سختی دیده می شود، احساس پر شدن گوش ندارید، نصب آن خیلی ساده است، در مکالمه با تلفن احساس عملکرد خوبی دارد.

نقاط ضعف: عمر رسیور ممکن است در رطوبت های خیلی زیاد کاهش یابد. در فرکانس های پایین عملکردی متوسط دارد. میزان تقویت صدای اندکی محدود دارد.

۲- سمعک های داخل گوشی (ITE)

حال که خانواده همه مدل های پشت گوشی را شرح دادیم، نوبت به خانواده انواع سمعک داخلی گوشی یا همان ITE می رسد. نام ITE مخفف عبارت In The Ear بوده به معنای داخل گوشی می باشد. همان گونه که از نام این نوع پیدا است، این مدل ها در داخل مجرای گوش خارجی قرار گرفته و در مجموع به سه دسته کلی تقسیم بندی می شوند:

الف)داخل گوش (In The Ear (ITE
ب)داخل كانال (In The Canal (ITC
ج)كاملا داخل كانال (Completely In The Canal (CIC (سمعک نامرئی و غیر قابل دیده شدن)
در ادامه هر کدام از این سه مورد را شرح خواهیم داد. با ما همراه باشید:

سمعک داخل گوشی (I.T.E)
در انواع سمعک های داخل گوشی، کلیه قطعات سازنده در داخل یک پوسته خاص و یا به عبارتی یک جلد مخصوص قرار گرفته است. این پوسته مختص هر فرد بوده و برای هر فرد باید قالب گیری شود.
این سمعک نیز مثل مدل پشت گوشی می تواند برای انواع کم شنوایی از ملایم تا شدید مورد استفاده قرار گیرد. در این نوع، اصوات از طریق بلندگو به کانال گوش هدایت شده و کنترل ها و ولوم این نوع به نسبت مدل های پشت گوشی اندکی کوچک تر است.

مزایا و معایب سمعک داخل گوشی (ITE)
مزایا: نصب نسبتا ساده در گوش، پس از نصب کم تر احساس پر شدگی گوش می کنید، داشتن فضای بیشتر برای ارائه ویژگی هایی همانند میکروفن دایرکشنال، تله کویل و کنترل صدا و ولوم
معایب: نسبتا قابل دیده شدن، نسبت به رطوبت آسیب پذیرتر است.
تبلیغات
صفحات اختصاصي مرتبط با اين پست
کاربرانی که در حال مشاهده تالار هستند
Guest (2)
جهش به تالار  
شما مجاز به ارسال مطلب در این تالار نمی باشید.
شما مجاز به ارسال پاسخ در این تالار نمی باشید.
شما مجاز به حذف مطلب ارسالی خود در این تالار نمی باشید.
شما مجاز به ویرایش مطلب ارسالی خود در این تالار نمی باشید.
شما مجاز به ایجاد نظر سنجی در این تالار نمی باشید.
شما مجاز به رای دادن در این تالار نمی باشید.


این صفحه در مدت زمان 0.155 ثانیه ایجاد شد.
بک لینک: کراتین مو در کرج , مرکز تخصصی کراتین مو در کرج , احیا و صافی مو در کرج , بوتاکس مو در کرج , پروتئین مو در کرج , خدمات آرایش دائم در کرج , وکس صورت و ابرو در کرج , کاشت ناخن در کرج , طراحی حرفه ای مانیکور و پدیکور در کرج , قالب سازی پلاستیک , خدمات قالب سازی پلاستیک , تزریق پلاستیک , خدمات تزریق پلاستیک , تزریق قالب سازی پلاستیک , ساخت قالب تزریق پلاستیک , طراحی و ساخت قالب تزریق پلاستیک , طراحی وب سایت , سئوی وب سایت