امروزه بسیاری از مردم با مشکلات از دست دادن دندان مواجه می شوند. از اینرو با پیشرفت فناوری و خدمات درمانی در بخش پزشکی تقاضا برای ایمپلنت دندان بسیار بالا رفته است. به طوریکه امروزه افراد برای کاشت دندان روش درمانی
ایمپلنت را انتخاب میکنند که به عنوان یک پایه جامد برای تاج و پل ها عمل میکند. این روش ویژه قرار دادن ریشه جایگزین دندان ساخته شده از تیتانیوم است. سپس دندان های جایگزین را می توان به ریشه مصنوعی متصل کرد. با گذشت زمان، ریشه تیتانیوم به استخوان در فک شما متصل می شود و ایمپلنت را به عنوان دندان های باقی مانده طبیعی خود پایدار می کند.
دراین بین، نگهداری ایمپلنت از کاشت آن سخت تر است و بر اهمیت مراقبت از ایمپلنت دندان تاکید ویژه میورزد. شاید شما هم از آن دسته از افرادی باشید که، زمانیکه اسم ایمپلنت دندان به گوشتان می خورد اول از همه یاد هزینه های خرید و کاشت آن می افتید. اما کاشت دندان به روش ایمپلنت علاوه بر زیبایی شگفت انگیزی که به شما می بخشد، باعث می شود شما اعتماد به نفس زیادی بدست بیاورید و زیبایی لبخند خود را بیافرینید. اما زمانیکه کاشت دندان به روش ایمپلنت دندان توسط پزشک متخصص به اتمام رسید، برای تضمین سلامت و زیبایی دندان شما میبایست به اصول مراقبتهای پس از درمان ایمپلنت دندان پایبند باشید و تحت نظارت پزشک متخصص اصول بهداشتی و مراقبتی را اجرا نمایید.
زیرا اکنون دندان ایمپلنت شده مانند دندان های طبیعی خودتان است و می بایست نهایت دقت و ظرافت را در مراقبت از سلامت آنها به خرج دهید. در این مقاله ما شما را با مهم ترین نکات برای مراقبت از ایمپلنت دندان آشنا خواهیم کرد. با کلینیک تخصصی دندان پزشکی سامان همراه باشید.
ایمپلنت دندان به شما کمک میکند لبخند بی عیب و نقص را به دست آورید و اعتماد به نفس خود را بالا ببرید. اگر چه ایمپلنت ها بسیار با دوام هستند اما هنوز هم این یک واقعیت است که باید مراقب آنها باشید.
مراقبت های بهداشتی بعد از درمان ایمپلنت دندان
کسانی که عادت غذایی نامناسبی دارند یا اصول بهداشتی دهان و دندان را رعایت نمیکنند، میتوانند در طی زمان، به ایمپلنت دندان آسیب برسانند. متخصص ایمپلنت دندان توصیه های زیر را برای کسانی که به تازگی ایمپلنت کرده اند معرفی میکنند. رعایت کردن این موارد برای کلیه بیمارانی که درمان ایمپلنت دندان را انجام داده اند و اکنون باید از دندان ایمپلنت شده مراقبت نمایند، ضروری است. اهم این موارد عبارتند از:
بلافاصله پس از انجام عمل ایمپلنت دندان داروهایی را که توسط دندانپزشک تجویز شده را تهیه کرده و مصرف نمایید.
با استفاده از مسواک با موی نرم، به حفظ وضعیت ایمپلنت دندان در طول زمان کمک کنید.
یخ ممکن است برای کاهش تورم دندان ایمپلنت شده استفاده شود. اما توصیه می شود از کمپرس آب یخ طی بیست و چهار ساعت اولیه جهت کاهش تورم استفاده نمایید.
پس از بهبودی منطقه، ایمپلنت دندان را باید به طور مرتب مسواک بزنید تا زمانیکه دندانه دار شود.
اگر هرگونه مشکل دیگری با ایمپلنت دندان خود دارید مراجعه به دندانپزشک در سریع ترین زمان ممکن بهترین راه نجات است.
نکاتی برای کنترل خونریزی پس از عمل جراحی ایمپلنت دندان
ایمپلنت دندان دائمی ترین و طبیعی ترین گزینه های جایگزینی دندان هستند، اما شما باید این درمان را از طریق عمل جراحی انجام دهید تا ایمپلنت بتواند محافظت شود. جراحی بخش مهمی از این فرآیند است، اما بعد از عمل جراحی ممکن است شاهد بعضی از خونریزی ها در محل درمان باشید. این طبیعی است، اما برای برخی افراد این مسئله میتواند مشکل باشد. اگر متوجه مشکلات خونریزی غیر عادی شدید در اسرع وقت به پزشک معالج خود مراجعه کنید یا به بخش اورژانس نزدیک کلینیک دندانپزشکی شرق تهران مراجعه نمایید.
به هر حال بعضی افراد فکر میکنند که بعد از عمل جراحی ایمپلنت دندان هنگام خونريزي دچار مشکل میشوند. این یک اتفاق رایج است که یک یا دو روز پس از عمل جراحی ایمپلنت دندان برطرف شود. لکه بینی که از دهان شما خارج میشود، ممکن است شبیه خون باشد، اما معمولا بیشتر بزاق است. بزاق وقتی که لثه به نحوی آسیب دیده است، به فراوانی تولید میشود که به دفع عفونت و باکتری است میپردازد.
اگر بعد از جراحی خونریزی داشتید و رنگ آن قرمز روشن بود احتمالا خون با بزاق درآمیخته و بیشتر بزاق است تا خونریزی. بنابراین جای نگرانی نیست و طبیعی میباشد.
نرخ موفقیت ایمپلنت
روش ایمپلنت دندانه ای، هنگامی که توسط کارشناسان انجام می شود، میزان موفقیت بسیار بالایی دارد. درصد موفقیت این روش ۹۰ درصد به بالا است. یکی از چیزهایی که ما همیشه بر آن تأکید میکنیم این است که موفقیت بسیار وابسته به است که تا چه اندازه بیمار اصول مراقبت از ایمپلنت دندان را با نظارت و مشورت پزشک متخصص رعایت میکند.
نکات بهداشتی پس از انجام عمل ایمپلنت
هنگامی که عمل ایمپلنت دندان شما به طور کامل انجام می شود، جراح دهان و دندان به شما دستورالعملهایی در مورد چگونگی مراقبت از ایمپلنت میدهد. این نکات شامل قرار دادن گاز استریل به شکل مارپیچ بر روی محل ایمپلنت است. متأسفانه بعضی از افراد گاز را به گونهای قرار می دهند که دندان ها با آن تماس کامل را ندارند. اگر گاز در محل جراحی درست قرار داده نشود، فشار لازم بر روی زخم وجود نداشته و باعث انعقاد خونریزی و لختگی خون نمیشود. برای اطمینان از اینکه گاز به طور کامل بتواند خونریزی را متوقف کند، شما باید دو تکه گاز را بردارید و آنها را با هم بگذارید.