جریان های خروجی از واحد های مختلف بیمارستان می تواند از بخش های سرویس های بهداشتی رستوران ، ازمایشگاه و یا بخش های x- ray یا تخلیه ی مواد شیمیایی باشد .
بهتر است فاضلاب های خاص بصورت جداگانه ارزیابی و تصفیه ی اختصاصی گشته و سپس به منهول عمومی فاضلاب تخلیه گردند .
برای هر تخت بیمارستانی معادل 750 لیتر فاضلاب انسانی در نظر گرفته می شود ، به عبارت دیگر مقدار کیفی آلودگی فاضلاب انسانی در نظر گرفته می شود ، به عبارت دیگر مقدار کیفی آلودگی فاضلاب بیمارستانی به مقدار کمی فاضلاب انسانی تغییر داده می شود و بر همین اساس ظرفیت تصفیه خانه مشخص و طراحی مناسب ارائه می گردد .
بنابراین مراحل مختلف در بررسی
تصفیه فاضلاب بیمارستانی بصورت زیر خواهد بود . :
1- فعالیت های بیمارستانی
هر نوع فعالیت بیمارستانی که منجر به تولید فاضلاب می گردد ، بررسی می شود و آن ها را از نظر معمولی یا خاص (x- ray یا مواد شیمیایی آلوده ) تفکیک می نماییم .
2- جمع آوری و آشغالگیری
موارد عمومی از طریق شبکه ی فاضلاب و منهول ها به سمت یک حوضچه ی متعادل کننده ی جریان هدایت می شوند که هم از نظر جریان و هم از نظر کیفیت آلودگی با یکدیگر مخلوط و یک دست شوند ، در بخش ورودی به این حوضچه ، شبکه یا سبد آشغالگیری مناسبی تعبیه می گردد تا ذرات و آشغال های درشت جداسازی شوند .
3- انتقال به واحد های اصلی تصفیه
فاضلاب خام و یکنواخت شده از طریق پمپ های مستغرق فاضلابی و احتمالاً عبور از آشغالگیرهای ریزتری وارد مخازن فرآیند اصلی نظیر واحدهای بیهوازی ، آنوکسیک ، هوادهی ، MBBR، MBR ، SBR و AGAR می شوند .
4-ضد عفونی
پس از طی مراحل کامل پس از زلال سازی ، پساب توسط کلر یا ازن ضدعفونی می گردد .
5- فیلتر
فیلترهای تحت فشار عمودی یا افقی یا انواع دیگر فیلتراسیون می تواند ذرات معلق موجود در پساب خروجی را در حد استاندارد کاهش دهد .
بدین ترتیب پساب تصفیه شده به منابع پذیرنده مانند رودخانه وچاه قابل تخلیه خواهد بود و حتی برای آبیاری فضای سبز نیز می توان از آن استفاده نمود .
تصفیه آب