دستگاه تصفیه آب در مقاله پیشین تا این جا گفته شد که اگر کف استخر قابل رویت نباشد باید از طریق اسید شویی ، نظافت استخر صورت گیرد . حال در این مقاله می خواهیم به شیوه و جزئیات روش اسید شویی بپردازیم .
- نوع اسید و غلظت آن
اسید یک ماده خطرناک است و استفاده از آن برای هر کاربردی تخصص می خواهد و هر شخصی نمی تواند با آن کار کند . پرسنل شرکت های پیمانکار برای اسید شویی استخر آموزش مخصوص می بینند و با لباس محافظ و ماسک تنفسی کار می کنند . از طرف دیگر به دلیل حفاظت از محیط زیست ، آب اسیدی پسماند شست و شوی اسیدی استخر باید قبل از تخلیه با استفاده از نمک قلیا ( Soda – ash ) خنثی شود و بعد به یک جای امن پمپاژ شود .
این محل تخلیه ی آب پسماند اسید شویی طبق ضوابط و با اجازه ی سازمان آب آن منطقه تعیین می شود .
- مراحل اسید شویی در استخر
بعد از این که آب استخر تخلیه شد قبل از شروع اسید شویی باید از اول ، لجن و برگ ها و نخاله هایی که کف استخر جمع شده اند کاملا تخلیه شوند و بعد از آن کار اسید شویی روکش جداره ی استخر می تواند شروع شود . ولی باید فراموش نشود که پوشیدن لباس و چکمه ی مخصوص و زدن ماسک تنفسی ویژه ی بخارات اسیدی از واجبات این کار می باشد .
- غلظت اسید
باید به ازای هر 1 گالن اسید 1 گالن آب داخل یک ظرف آبپاش باغبانی ریخته شود ؛ البته حتما فراموش نشود که ابتدا آب ریخته شده و بعد اسید به آن اضافه شود . بعد باید دیواره ی استخر را با شلنگ خیس کنیم موقع کار باید شلنگ تمام وقت و بدون نازل باز باشد . سپس باید بصورت آرام محلول اسیدی را از بالا به پایین روی جداره ی استخر بریزیم . البته نباید بگذاریم که اسید مدت طولانی روی جداره ی استخر باقی بماند . معمولاً 30 ثانیه برای این کار کافی است .
سپس با یک برس مقاوم در برابر اسید ، سطح جداره را برس زده تا اسید روی آن پاک شود و بلافاصله با شلنگ آن جا را آب کشید .
البته باید خاطر جمع شویم که اسید کاملاً شسته شده باشد .
همین کار را با بقیه ی سطوح انجام می دهیم البته نباید اجازه دهیم تا آب اسیدی پسماند که روی کف استخر می ریزد به سمت عمیق استخر جاری شود چون این می تواند به کف استخر آسیب برساند .
قدرت اسیدی بودن ترکیب آب و اسید
با توجه به این که این محلول دارا ی50 % آب و 50 % اسید می باشد اگر در عمل معلوم شود که این محلول قدرت کافی ندارد و نمی تواند لکه ی موجود روی جداره را از بین ببرد می توانیم با اضافه کردن درصد اسید ، محلول را قوی تر کنیم و یا اینکه می توانیم مدت باقیماندن محلول روی جداره ها را افزایش دهیم و یا قوی تر برس بکشیم .
تخلیه پسماند آب اسیدی
بعد از اسید شویی ، کف استخر پر می شود از یک نوع لجن کف آلود اسیدی که باید قبل از پمپاژ به بیرون آن را خنثی کرد .
بعد از خنثی سازی این آب لجنی ، با استفاده از یک پمپ شناور کوچک و یک شلنگ آن را به خارج تخلیه می کنیم و البته باید حواسمان باشد که در کجا تخلیه می کنیم چون حتی اگر خنثی سازی پسماند اسیدی درست انجام گرفته باشد باز هم این پسماند می تواند درخت ها و گیاهان را نابود و ماهی ها را بکشد .
ایمنی در هنگام اسید شویی
بخار اسیدی برای هر جایی که با آن تماس داشته باشد اعم از ریه ها ، چشم ها ، لباس ، دست و پا و غیره خیلی خطرناک است . برای همین قبل از شروع اسید شویی باید ماسک تنفسی ، عینک ایمنی ، لباس محافظ و چکمه ی لاستیکی مجهز باشد . حتی انتقال ظرف حاوی اسید از انبار به محل استخر باید با احتیاط کامل صورت بگیرد چون این هم می تواند بسیار خطرناک باشد .
اگر موقع کار قطرات اسید به چشم پاشیده شود باید حداقل 15 دقیقه با شلنگ چشمان را آبکشی نماییم و ریختن اسید روی پوست معمولاً خیلی پوست را نمی سوزاند به شرط این که حداقل 30 دقیقه آن محل را آبکشی کنیم .
به دلیل همین خطرات ، کار اسید شویی حتماً باید دو نفره انجام شود تا اگر اتفاقی افتاد نفر دوم سریعاً بتواند کمک کند و البته این نفر دوم باید کاملاً آموزش دیده باشد .
جهت تعیین نوع فیلترهای مورد نیاز در تصفیه استخر می توانید از جداول کاتالوگ فیلتر شنی فراز تصفیه در سایت
www.faraztasfieh.com استفاده نمایید .