ایمپلنت
دندان را میتوان به عنوان یکی از عضوهای مهم بدن نام برد که در تأمین سلامتی، زیبایی، صحبت کردن و ... نقش اساسی را ایفا میکند. ایمپلنت دندان نیز یکی از آخرین دست آوردهای جدید در علم دندانپزشکی میباشد، که میتواند دندانهای از دست رفته شما را بازگرداند. ایمپلنت دندان بسیار آسان بوده و دندان کار گذاشته شده به مانند دندان واقعی هم دارای ریشه و هم دارای تاج میباشد که امروزه بسیاری از این روش بهره می گیرند.
معرفی ایمپلنت دندان
همان طور که در مقدمه متن گفته شده ایمپلنت دندان راهی برای بازگرداندن دندان میباشد. در گذشته از دندانهای مصنوعی استفاده میشد اما اکثر افرادی که از آن استفاده میکردند ناراضی بودند. ایمپلنت دندان راهی بسیار ساده و فوقالعاده و همچنین دائمی در تحقق رضایت بخش این امر است. ایمپلنت گذاری دندان با استفاده از یک پایهی تیتانیومی که با لثه افراد سازگار است انجام میشود، عملیات قرار گیری و سازگاری این پایه که به عنوان ریشه تلقی میشود در بازهی زمانی 3 الی 4 ماه به طول میانجامد. انجام عملیات ایمپلنت دندان دارای یک بازه سنی مشخص است، که در خانمها از سن 15 سالگی و همچنین در آقایان در سن 18 سالگی قابل انجام است. ایمپلنت دندان موجب کاهش مشکلات گوارشی (به دلیل جویدن صحیح) و بازگرداندن وجه اجتماعی شخص میگردد.
چگونگی جایگذاری ایمپلنت دندان
نحوهی جایگذاری ایمپلنت دندان بسیار آسان میباشد. در ابتدا محل مورد نظر را با استفاده از داروی بی حسی موضعی، بی حس نموده و سپس ریشه تیتانیومی در فک جایگذاری میشود. این ریشه طی یک بازه زمانی برای جوش خوردن در فک باقی مانده و سپس مراحل نصب تاج را بر روی این ریشه انجام خواهد شد. بیمار باید تمام دستورات پزشک معالج را تا پایان ایمپلنت گذاری رعایت نموده تا این عمل به درستی انجام شود.
انواع و هزینه ایمپلنت دندان
ایمپلنت دندان دارای انواع مختلفی هستند و سازندههای زیادی این پروتزها را میسازند. با توجه به انواع موجود میتوان گفت که اکثر این ایمپلنتها دارای جنس خوبی هستند و مهمترین موضوع تبحر دکتر معالج است. همچنین هزینه ایمپلنت دندان را میتوان کمی گران تلقی نمود. این هزینهها ناشی از فیکس نمودن دندان بر روی لثه، متریال مورد نیاز این کار و همچنین هزینههای لابراتواری این عمل میباشند؛ اما گفتنی است این هزینه با توجه به اهمیتی که دندان در وجود انسانی دارد هزینهای معقول و به صرفه قلمداد میشود.
مزایا و معایب ایمپلنت دندان
این عمل همانند سایر اقدامات پزشکی دارای معایب و مزایایی میباشد.
از مزایای ایمپلنت گذاری به مقاومت بالای آن، افزایش وجهه اجتماعی، برداشته شدن فشار از روی بقیه دندانها به دلیل بازگشت دندان از دست رفته، انجام مجدد این عمل در صورت از دست رفتن ایمپلنت قبلی و ... اشاره کرد.
از معایب عمل نیز به ایمپلنت گذاری، هزینهی بالای این عمل، بالا بودن زمان درمانی این عمل، احتمال ایجاد عفونت و از دست رفتن ایمپلنت و ... میتوان اشاره نمود.
بررسی ناموفق بودن عمل ایمپلنت دندان
ایمپلنت دندان به خودی خود عملی است که فرد با انجام آن دچار مشکلات نخواهد شد زیرا تیتانیومی که به عنوان ریشه استفاده میشود با لثه و سلولهای بدن سازگاری دارد و دارا مقاومت بالایی است. اما از دلایلی که باعث ناموفق بودن این عمل است میتوان به جراحی ناصحیح و جایگذاری نامناسب ایمپلنت، ایجاد فشار به ایمپلنت بلافاصله بعد از انجام عمل، گوش ندادن به توصیههای پزشک در حفظ بهداشت و سلامت دهان بیمار و ... که موجب از بین رفتن ایمپلنت است اشاره کرد.
نکات ضروری که بعد ایمپلنت گذاری باید رعایت شوند
بعد از انجام عمل باید به نکاتی چون عدم شستشوی دهان تا 7 الی 8 ساعت بعد از انجام جایگذاری و همچنین عدم استفاده از مسواک تا 24 ساعت در محل عمل توجه کرد. از سیگار و نوشیدنیهایی همچون قهوه و چای تا 72 ساعت بعد از انجام عمل استفاده نگردد. بعد از عمل ایمپلنت گذاری بهداشت دندان ایمپلنت شده را باید مانند سایر دندانها رعایت نمایید.