به نقل از
شما نیوز
ایمپلنت دندان اقدامی است که بسیاری از افراد در روند درمان دندانهای آسیب دیده آن را تجربه کردهاند. صرف نظر از اینکه ایمپلنت و کاشت دندان بخاطر بیماری لثه بوده باشد و یا مشکلات بافت دهان باعث انجام ایمپلنت دندان شده باشد، نگهداری از دندان ایمپلنت شده امری است که همه افرادی که یا خودشان یا نزدیکانشان ایمپلنت کردهاند، به شدت پیگیر دانستن آن هستند. اگر شما هم تجربه ایمپلنت دندان را داشتهاید و یا یکی از اعضا خانواده و عزیزانتان این اقدام را انجام دادهاند، خواندن این مطلب تا پایان کمک بزرگی برای حفظ سلامتی دهان و دندان شما خواهد کرد. پس تا پایان این مطلب با ما همراه باشید و خواندن هیچ کدام از قسمتهای متن را فراموش نکنید.
ایمپلنت دندان اقدامی است که بسیاری از افراد در روند درمان دندانهای آسیب دیده آن را تجربه کردهاند. صرف نظر از اینکه ایمپلنت و کاشت دندان بخاطر بیماری لثه بوده باشد و یا مشکلات بافت دهان باعث انجام ایمپلنت دندان شده باشد، نگهداری از دندان ایمپلنت شده امری است که همه افرادی که یا خودشان یا نزدیکانشان ایمپلنت کردهاند، به شدت پیگیر دانستن آن هستند. اگر شما هم تجربه ایمپلنت دندان را داشتهاید و یا یکی از اعضا خانواده و عزیزانتان این اقدام را انجام دادهاند، خواندن این مطلب تا پایان کمک بزرگی برای حفظ سلامتی دهان و دندان شما خواهد کرد. پس تا پایان این مطلب با ما همراه باشید و خواندن هیچ کدام از قسمتهای متن را فراموش نکنید.
ایمپلنت چیست؟
اساس ایمپلنت دندان مدرن، پروسه ای بیولوژیک با نام ادغام استخوانی (استئواینتگریشن) است، که در آن موادی مانند تیتانیوم ارتباطی محکم با استخوان ایجاد میکنند. در ابتدای امر ایمپلنت ثابت میشود، سپس ادغام استخوانی قابل انجام میشود و نهایتا یک پروتز دندانی اضافه میشود. مدت زمان بهبود برای ادغام استخوان پیش از اتصال پروتز دندان به ایمپلنت یا عامل مجاوری که برای نگهداری پروتز دندان استفاده شده، متغیر می باشد. حال سوالی که مطرح می شود این است با توجه به قیمت ایمپلنت و هزینه تقریبا بالای آن چه اقداماتی لازم است تا عمر دندان های ایمپلنت شده افزایش یابد. این گام هاعبارتند از:
گام اول: ایمپلنت دائمی است، پس دائما از ان مراقبت کنید
کاشت دندان به شیوه ایمپلنت یک اقدام دائمی است، قطعه دندانی که در لثه شما کار گذاشته میشود بناست تا پایان عمر با شما همراه باشد، پس گام اول نگهداری از ایمپلنت دندان این است که بدانید مراقبت از این دندان باید دائمی باشد. باید روزانه دندان ایمپلنت شده را البته در کنار سایر دندانها تمیز کنید و با مراجعه منظم و مداوم به دندانپزشک ایمپلنت دندان را در بهترین حالت حفظ کنید. یادتان نرود بافت دندان به گونهای است که بیش از یکصد ویروس و باکتری میتوانند سلامت آن را به خطر بیاندازند.
گام دوم: ایمپلنت خوب هم اگر مراقبت نشود، ساییده میشود
ایمپلنت ها از سوراخ شدن و ایجاد حفره روی آن مصون هستند اما باید بدانید که ایمپلنت دندان در مقابله لکه مقاومت ندارد. دندانی از طریق ایمپلنت کاشته شده هم ممکن است دچار سایش و فرسایش شود. پس گام دوم پس از ایمپلنت دندان رعایت کامل بهداشت دهان است. یادتان نرود حالا و پس از کاشت دندان بوسیله ایمپلنت نه تنها برای حفظ سلامت لثه و دندانها باید بهداشت را رعایت کنید، بلکه حفظ ظاهر دندان ایمپلنت شده هم بسیار مهم است.
گام سوم: حداقل روزی دوبار مسواک بزنید
اگر سراغ ایمپلنت دندان رفتهاید حالا باید حداقل دو بار مسواک زدن در روز را فراموش نکنید. البته این مسواک زدن هم باید کاملا درست و اصولی باشد تا تمامی بافت دندان شما شستشو شود. وقتی در روز حداقل دوبار مسواک میزنید جلوی پوسیدگی دندانها را میگیرید و در عین حال از پوسیدگی دندان و بیماریهای دهان و دندان هم تا حد زیادی جلوگیری میکنید. ضمن اینکه حفظ سلامت لثه و همچنین دندانی که از طریق ایمپلنت دندان کاشته شده هم به این وسیله تا حد بسیاری حاصل خواهد شد.
بعد از هر وعده غذایی مسواک را فراموش نکنید، خاصه اگر آن وعده شامل غذاهای شیرین و یا اسیدی و گاز دار باشد. اما برای دندان ایمپلنت شده، هم استفاده از مسواک برقی خوب است و هم مسواک معمولی هرچند که مسواک برقی راحتتر دندان و لثه شما را شستشو کرده و وقت کمتری هم از شما میگیرد.
ق
گام چهارم: نخ دندان یادتان نرود!
پس از انجام عمل ایمپلنت دندان نباید فقط به مسواک اکتفا کنید. گرچه در گام پیشین از بافت دندان و لثه برایتان و اهمیت مسواک در حفظ سلامت آنها گفتیم، ولی فقط مسواک کافی نیست و باید یار غار مسواک یعنی نخ دندان را هم وارد زندگی روزمره خودتان بکنید.
نخ دندان وسیلهای است که اغلب افراد از آن ترس و وحشت دارند و بخاطر خون ریزی احتمالی لثه سراغ آن نمیروند، در حالی که نخ دندان بهترین روش جهت از میان برداشتن خوردههای مواد غذایی از بین دندانهاست. نخ دندان کشیدن از همین طریق است که جلوی رشد باکتریهای مضر را میگیرد. پس اگر بعد از کاشت دندان و عمل ایمپلنت دندان میخواهید دندان و لثه ای سلامت داشته باشید، با مشورت از دندانپزشک یک برند مناسب برای نخ دندان و مسواک پیدا کنید و آنها را مداوم استفاده کنید.
گام پنجم: رعایت چند نکته دیگر برای مراقبت از دندان ایمپلنت شده
دندانی که از طریق ایمپلنت کاشتهاید برای مراقبت کامل چند گزاره دیگر را هم نیاز دارد که به صورت تیترهایی کوتاه در ادامه میآید؛
استفاده از دهانشویههای آنتی باکتریال
استفاده از قرصهایی که از تجمع پلاک جلوگیری میکنند
استفاده از مسواک بین دندانی
گام ششم: مراجعه منظم به دندانپزشک متخصص
در کنار مواردی که در بالا گفته شد و رعایت تمامی آنها به عهده خود شما بود، مراقبت از سلامتی دهان و دندان و لثه پس از عمل ایمپلنت دندان نیازمند مراجعه منظم به دندانپزشک هم هست. شما باید در سال اول بعد از کاشت دندان از طریق ایمپلنت چهار بار به دندانپزشک متخصص مراجعه کنید، تا شستشوی تخصصی دندانها و بافت دندان به خوبی انجام شود. به تعبیری با این اقدام یک بلیچینگ تخصصی را تجربه خواهید کرد.
البته اگر عمل ایمپلنت دندان را به مراکز معتبر همچون کلینیک دندانپزشکی دکتر سریتا بسپارید یک برنامه منظم برای انجام ویزیتهای بعدی در اختیار شما قرار خواهد گرفت.
در این ویزیتها تمامی دندانها و لثه شما ویزیت میشوند و در کنار از صفت یا شل بودن ایمپلنت هم اطمینان خاطر حاصل خواهد شد. همچنین برنامه کاملی جهت مراقبت دائمی دهان پس از ایمپلنت دندان هم ارائه خواهد شد.
پیامدهای عدم مراقبت پس از ایمپلنت دندان
تا به حال شیوههایی برای مراقبتهای بعد از عمل ایمپلنت دندان را به شما گفتیم. اما باید بدانید که اگر سراغ این مراقبتها نروید، مشکلات زیادی در انتظار شما خواهد بود. از جمله خونریزی یا همان موکوزیت که اگر سریعتر توسط دندانپزشک تشخیص داده شود قابل درمان خواهد بود. اما اگر دیر تشخیص داده شود ممکن است به استخوان فک هم سرایت کند.
دیگر مشکل میتواند بروز و زیاد شدن باکتری و پلاک روی دندان ایمپلنت شده باشد که اگر بر طرف نشود باغث بروز عفونت لثه هم میشود. عفونت اطراف ایمپلنت ممکن است باعث جدا شدن اتصالات پایه ایمپلنت شما از بافت استخوانی شده و در نهایت دندان کاشته شده را لق کرده و یا باعث شکستن آن شود.
عمل ایمپلنت دندان و مراقبتهای بعد از آن را کجا انجام دهم؟
شاید حالا این سوال مهم برای شما پیش بیاید که عمل ایمپلنت دندان و مراقبتهای بعد از ایمپلنت دندان را در کجا انجام دهم؟ توصیه ما به شما همانطور که در بالاتر هم به آن اشاره شد کلینیک دندانپزشکی دکتر سریتا (https://drserita.com) است. اما چرا؟ کلینیک دندانپزشکی دکتر سریتا در محیطی آرام و با بهرهگیری از کارکنانی دلسوز تجربه ایمپلنت دندان با کیفیتی را برای شما رقم میزند و حتی میتوانید برای مراقبتهای بعد از عمل کاشت دندان که احیانا جاهای دیگر انجام دادهاید روی آن حساب کنید.
خبر خوش ما در بخش آخر این است که کلینیک دندانپزشکی دکتر سریتا پشتیبانی 24 ساعته دارد و شما میتوانید همین الان تمام نگرانیهای خودتان بابت مراقبتهای بعد از عمل ایمپلنت دندان را از این مرکز پیگیری کنید.